AMERİKALI ÖĞRENCİLER AUZEF’İN ÇALIŞMALARINI DİNLEDİLER

İstanbul Üniversitesi, İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD), University of California, San Diego, ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İstanbulspor iş birliğiyle düzenlenen '2. Uluslararası Zihinsel Engelliler Farkındalık Eğitim Programı' kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Program eş koordinatörü ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul, geçen yıl üç kurum ile ortaklaşa düzenlenen uluslararası zihinsel engelliler farkındalık eğitim programının bu yıl 9 kurumun desteği ile daha zengin bir hâle getirildiğini belirtti.

Bir hafta süren programda Türk ve Amerikan öğrenciler, zihinsel engelli öğrenciler ile ortak yaşam deneyimi sağladılar. Program MEB Yeşilköy Zihinsel Engelliler Okulu, MEB İTO Bağcılar Zihinsel Engelliler Okulu, İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi, ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü, AUZEF ile İstanbul Lisesi'nde yürütüldü.

Programda AUZEF, "Engelli Öğrenciler için Uzaktan Eğitim" konulu çalışmayı Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde katılımcılarla paylaştı.

University of California, San Diego öğretim üyesi ve program eş koordinatörü Matthew T. Herbst başta İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere programa desteği olan tüm kurumlara teşekkür edip benzer bir programın California'da da düzenlenmesini arzu ettiğini belirtti.

İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın, üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin yer alacağı bu etkinlikte oluşacak kültürler arası etkileşimin gençler için çok önemli olduğunu ve yeni projelerle gelişerek devam etmesini dilediğini belirtti.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Samantha Smith, bu tür programları Amerikalı ve Türk öğrenciler açısından çok önemsediklerini, özellikle zihinsel engelliler farkındalığı gibi çok önemli bir sosyal projede öğrencilerin ortak yaşam deneyimi sağlamalarının bu öğrenciler arasında güçlü bir bağ oluşturacağını belirtti.