Auzef Coğrafya Öğrencileri Kandilli Rasathanesi'ni Ziyaret etti

AUZEF dekan yardımcısı Prof. Dr. Deniz EKİNCİ'nin koordinasyonunda gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsündeki arazi çalışmasına, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Coğrafya Bölümü öğrencileri de katıldı. Katılan öğrenciler, çalışmaları yerinde görme imkânına sahip oldular.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından 1868 yılında kurulan ve hâlen hizmet vermeye devam eden Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, İstanbul ve Türkiye'nin önemli rasathanelerinden ve deprem araştırma merkezlerinden biridir. Coğrafya Bölümü öğrencileri; gözlem, araştırma ve geleceğe dönük uygulamaları yerinde gördü ve uygulama fırsatı da elde ettiler. Rasathanedeki etkinlikler; güncel deprem odalarının incelenmesi, yapay deprem simulasyonları ve birçok uygulamayla başladı ve küçük bir seminerle devam etti. Daha sonra katılımcılar; gözlem, araştırma ve geleceğe dönük eylem planlamalarına şahit oldu. Son olarak meteorolojik hadiseler ve jeoloji (fay tektoniği, faylanma, depremin oluşum süreci ve sonrası vb.) ile ilgili incelemeler yapıldı; birçok gözlem ve uygulama sahası gezildi.