AUZEF, COİMBRA ÜNİVERSİTELER AĞI E-ÖĞRENME ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISINA KATILDI

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır 4 Nisan'da, İtalya'da düzenlenen Coimbra Üniversiteler Ağı E-öğrenme Çalışma Grubu toplantısına katıldı.

Toplantının ana konusunu yükseköğretimde massively open online courses (MOOC's) oluşturdu. MOOC (Kitlesel Açık Online Dersler), özellikle Avrupa ve Amerika'da son dönemlerde yoğun ilgi gören bir uygulama hâline geldi.

Toplantıda; 2014 yılının Haziran ayında Hollanda'da gerçekleşecek olan yıllık toplantıda sunulmak üzere "Yükseköğretimde MOOC's" ile ilgili hazırlanacak rapor için çalışmalar yapıldı.

Konuşulan diğer konular ise Virtual Mobility ve Virtual Exchange konuları oldu. Toplantıda Virtual Mobility'nin arttırılması için daha etkin çalışmalar yapılmasının, dijital ortamların incelenerek ortak alanların araştırılmasının faydalı olacağı belirtildi.

Haber: Leyla Kış