AUZEF DERSLERİ HER YERDE DİNLENİLEBİLECEK

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileri, derslerini uzman seslendirme sanatçılarının sesinden her yerde dinleyebilecek.

İleri teknoloji ile hizmet sağlayan AUZEF, öğrencilerinin uzaktan eğitime daha aktif katılabilmeleri için alanında uzman seslendirme sanatçılarına ders içeriklerinin seslendirmesini yaptırdı.

Coğrafya, Sosyoloji, İktisat ve İşletme programlarının dersleri ile ortak derslerden Türk Dili ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinin vize ve final konularını kapsayan 14 haftalık ders içeriklerinin tamamı seslendirildi ve ses dosyaları sorunsuz bir şekilde sisteme yüklendi.

65 ders, 455 hafta ve 9205 sayfaya tekabül eden seslendirilmiş ders içeriklerinin programlara göre dağılımı da şöyle:
• Coğrafya programında bulunan toplam 22 ders 154 hafta ve 2809 sayfalık ders notu,
• Sosyoloji programında bulunan toplam 14 ders 98 hafta ve 2041 sayfalık ders notu,
• İşletme programında bulunan toplam 12 ders 84 hafta ve 1682 sayfalık ders notu,
• İktisat programında bulunan toplam 15 ders 105 hafta 2436 sayfalık ders notu ve
• Ortak derslerden 2 ders 28 hafta ve 237 sayfalık ders notu.

Alanında uzman seslendirme sanatçıları tarafından seslendirilen tüm ders içerikleri final sınavlarından önce öğrencilere ulaşması için kısa bir sürede seslendirilip sisteme yüklendi.

Ses dosyalarının bulunduğu bu sistem, öğrencilerimizin ses dosyalarını indirip mobil cihazlarla da dinlemelerine olanak sağlıyor.

Haber: Deniz Funda ÖZGÜR