AUZEF Elektronik Belge Yönetimine Geçiyor

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) pilot uygulaması başlatılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni (EBYS) kullanmaya başladı.

EBYS'de bürokrasi internet ağları üzerinden yapılırken, sistem özellikle bürokratik işlemleri hızlandırmak ve daha az kağıt kullanarak daha çok belge kullanılması açısından büyük kolaylıklar getiriyor. Bürokratik azaltmanın yanında belge güvenliği ve arşivi açısından da yenilikler sağlıyor. Bu amaçla yapılan çalışmalarda fakültemizde yazışmaları yürütecek 40 kişinin tanımı sistemde tamamlandı. Bu ilk grubun sistem eğitimi yapıldı. Başarı ile tamamlanan sistem oryantasyon eğitiminden sonra katılımcılar tarafından sistemin iyileşmesine yönelik kuruma özelleştirilebilir alanlarda öneriler geliştirildi.

EBYS'nin pilot uygulama ve test çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecek.