AUZEF Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Soru: AGNO'su (ağırlıklı genel not ortalaması) 1,80'in altında olan öğrenciler bir üst sınıftan zorunlu dersleri alamıyor fakat seçmeli dersleri alabiliyor. Bu uygulama neden var?

Uygulama ve öneri doğrudur; 1,80'i geçemeyen bir öğrencinin üstten seçmeli ders alması mümkündür. Bununla birlikte öğrencinin üstten ders almayıp 1,80 barajını geçmek için alttan kalan derslerinin notunu yükseltmeye çalışması faydalı olacaktır.

Soru: Ortak dersler canlı anlatılacak mı?

Ortak dersler için canlı ders zorunluluğu yoktu. Bu sene ilk defa üniversitenin örgün eğitim veren bölümlerinde canlı ders uygulanmaya başlandı. Bahar döneminde de açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarında ortak derslerde canlı ders yapılması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Soru: Vize öncesi kayıtlı olan dersleri neden izleyemiyoruz?

Vize öncesi yapılan canlı derslerin video kayıtları ile ilgili yaşanan problem ADOBE firmasından kaynaklanmaktadır. Bu problemin çözümü için firma yetkilileri hâlen çalışmalarını bitirememiştir. Çalışmaları bittiğinde tüm öğrencilerimize duyurusu yapılacaktır.

Soru: Sınavlara itirazlarımız olduğunda nasıl bir yol izlemeliyiz?

AUZEF Çözüm Destek Merkezine itirazlarını iletebilirsiniz. İtirazınızın konusuna göre ilgili birim tarafından talebiniz değerlendirilip sonuca ulaştırılacaktır. Gerektiğinde sınav optik formları tekrar okunmakta ve tarafınıza geri dönüş yapılmaktadır.

Soru: Sınavdan sonra optik formumuzu görebiliyor muyuz?

Öğrenciler, optiklere ve cevap anahtarlarına ALMS sisteminden ulaşabilmektedir.

Soru: Yıl içinde yaptığınız sınavların başarı notuna etki oranları nelerdir?

Fakültemiz bünyesinde yapılan yarıyıl içi sınavlarının (vize) başarı notuna katkı oranı %20, yarıyıl sonu sınavlarının (bitirme/bütünleme) başarı notuna katkı oranı %80 olarak belirlenmiştir.

Yazar: Hacer Vural