AUZEF HİZMET İÇİ EĞİTİMLERLE KENDİNİ GELİŞTİRİYOR

Dünyada ve Türkiye'de değişen eğitim ihtiyaçları ve Y-nesline hitaben yürütülecek eğitim programlarının daha kaliteli sürdürülebilmesi için AUZEF'in akademik paydaşlarına yönelik Hizmet İçi Eğitim ve Gelişim Programı başlatıldı.

Eğitim programı kapsamında İstanbul Üniversitesinde AUZEF için ders yürüten akademik personele, hedef kitle ve program hedeflerine uygun ders içeriği hazırlama, etkin sunum hazırlama, hedefe uyun ölçme ve değerlendirme yapma ve kamera önünde etkin ders anlatmaya ilişkin konularda uzman kişilerce tecrübeler paylaşılacak.

Programın başlangıcında yer alan AUZEF Oryantasyonu sunumu ile dünyadaki açık öğretim ve uzaktan eğitim alanındaki gelişmeler, buna paralel İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde yürüyen süreç ve hedeflerle yönetim stratejisi de anlatılacak. İstanbul Üniversitesinin her biri kendi alanında uzman öğretim üyelerinin katılımcısı olduğu eğitimlerde değişen öğretim ve ölçme teknolojileri ile bunlarla ilişkili AUZEF standartları konusunda farkındalığın oluşması beklenmektedir.

15 Mart- 25 Mayıs tarihleri arasında hafta sonları 9 farklı grupla 2 günlük program olarak gerçekleştirilmeye başlayan eğitimlerde; "Hedef Kitle Odaklı Editörlük", "Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri", "Soru Hazırlama Teknikleri", "Kamera Karşısında Etkili Sunum Teknikleri" isimlerinde oluşan 4 farklı modül yer almaktadır.

"Hedef Kitle Odaklı Editörlük" sunumunda Melih Arat ve Hakan Turgut, "Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri", sunumunda Melih Arat, "Soru Hazırlama Teknikleri", sunumunda Prof. Dr. Ata Tezbaşaran ve Öğr. Gör. Esin Tezbaşaran, "Kamera Karşısında Etkili Sunum Teknikleri" sunumunda İnci Ertuğrul konuşmacı/eğitmen olarak belirlenmiştir.

Açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarının güz ve bahar dönemlerinde görevlendirilmiş öğretim elemanlarının katıldığı ve her hafta sonu yaklaşık 40 kişilik gruplarla sürdürülen eğitimler, 15-16 Mart, 21-22 Mart, 5-6 Nisan, 12-13 Nisan, 19-20 Nisan, 26-27 Nisan, 3-4 Mayıs, 10-11 Mayıs, 24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesislerinde yapılmaya başlanmıştır.