AUZEF ÖĞRENCİLERİ FELSEFE KONGRESİNE KATILDI

Her yıl ülkemizin çeşitli üniversitelerinde yapılan ve felsefe öğrenimi gören öğrencilerin katıldığı 14. Türkiye Felsefe Öğrencileri Birliği Lisans Kongresi'ne AUZEF öğrencileri de katıldı.

3-4 Mayıs 2014 tarihinde, Ankara'da bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yapılan kongrenin bu yılki ana konusu 'etik ve yabancılaşma' idi. 'Günümüz Politikaları ve Felsefe Zemini', 'Felsefe Edebiyat İlişkisi', 'Politik Etik ve Öteki Sorunu','Bilim Felsefesinde Etik Tartışmalar', 'İnsanın Hikâyeleşmesi: Yabancılaşma Sorunu', 'Biyoetik: Ötenazi ve Kürtaj'başlıklı konuların işlendiği kongreye yurdumuzun her şehrinden katılan öğrenciler fikir alışverişinde bulundular. Kongrede, İstanbul Üniversitesi AUZEF öğrencilerinden Bahar Kartal 'Yabancılaşma ve Spor', NeslihanEruslu 'Gaia Kürtaj Olsaydı' ve Aygül Oğuz 'Ötenazi ve Kürtaj' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

AUZEF öğrencileri kongrenin ardından Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün mezarını ziyaret ettiler.

Haber: Faruk DELİCE