AUZEF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS İÇERİKLERİ SESLENDİRİLİYOR

Öğrenci dostu İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), öğrencilerinden gelen yoğun istek üzerine, bu dönem ve önümüzdeki dönemlerde ders içeriklerini ses dosyası olarak da öğrencilerine sunmaya hazırlanıyor. 2013-14 bahar döneminde pilot uygulama olarak yapılan ders içeriklerini seslendirme projesi başarı ile sürdürülüyor.

Coğrafya, Sosyoloji, İktisat ve İşletme programlarının dersleri ile ortak derslerden Türk Dili ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinin vize konularını kapsayan ilk 7 haftalık ders içeriklerinin tamamı seslendirildi ve ses dosyaları sisteme yüklendi.

Bir süredir öğrencilerimizin erişimine açık olan ses dosyalarının bulunduğu sistem, öğrencilerimizin bu ses dosyalarını indirip mobil cihazlarla da dinlemelerine olanak sağlıyor.

65 ders, 455 hafta ve 9335 sayfaya tekabül eden seslendirilmiş ders içeriklerinin dağılımı da şöyle:
• Coğrafya programında bulunan toplam 22 ders 154 hafta ve 2588 sayfalık ders notu,
• Sosyoloji programında bulunan toplam 14 ders 98 hafta ve 1742 sayfalık ders notu,
• İşletme programında bulunan toplam 12 ders 84 hafta ve 1766 sayfalık ders notu,
• İktisat programında bulunan toplam 15 ders 105 hafta 2119 sayfalık ders notu ve
• Ortak derslerden 2 ders 14 hafta ve 277 sayfalık ders notu.

Alanında uzman seslendirme sanatçıları tarafından seslendirilen tüm ders içerikleri 1 ay gibi kısa bir sürede seslendirilip sisteme yüklenmiştir.

Hiç ara vermeden, vize sonrası dönemi kapsayan 8-14. haftalara ait ders içeriklerinin seslendirilmesi için çalışmalara başlayan yenilikçi AUZEF, bu dönem için öğrencilerine çeşitli sürprizler de yapmayı planlıyor. Yeni dönem ses dosyalarında tanıdık sesler de duyabilirsiniz.

Haber: Deniz Funda ÖZGÜR