AUZEF Öğrencileri ve Mezunları Tarih Dergisi İlk Sayısıyla Yayında

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF)' nin Tarih Bölümü mezunu ve kayıtlı öğrencilerinin hazırlamış olduğu ATMD Tarih Dergisi yayın hayatına başladı.

Dünyanın en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi, vermiş olduğu eğitimle Tarih bilimine de büyük katkı sağlamaya devam ediyor. Açık Öğretim modeliyle istedikleri zaman istedikleri yerde teknolojik imkânlarla hem eğitimlerine hem de iş hayatlarına devam eden AUZEF öğrencilerinin Tarih sevgisi, sadece diploma almakla sınırlı kalmadı. Editörlerinin tamamını AUZEF Tarih öğrenci ve mezunlarının oluşturduğu, ATMD (AUZEF Tarih Mezunları Derneği) Dergisi yayın hayatına merhaba dedi. Öğrendiklerini, araştırdıklarını bir dergi etrafında toplamaya karar vererek çıkartılan bu derginin ilk sayısında, önemli konulara yerveriliyor. Dergide Roma'dan Osmanlı'ya, Anadolu Medeniyetleri'nden Kurtuluş Savaşı'na kadar birçok konuya yer verildiği gibi Tarih Bölümü Hocalarımızdan Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel'le yapılan bir röportaj da yer alıyor.

AUZEF Tarih bölümü mezunlarından Sefer Menteş'in sorumluluğunu yaptığı bu dergiyi ücretsiz olarak http://atmdtarih.com adlı internet sitesinden temin edebilirsiniz.

Okunma sayısı: 2056