AUZEF Öğretim Üyelerine Kalite Eğitimleri Yapılıyor

Günümüzde hızına artık yetişemediğimiz bilgisayar teknolojileri, eğitim-öğretim süreçlerinde de birtakım gelişmelerin önünü açmakta ve yeni eğitim teknolojilerinin gelişmesini sağlamaktadır. Bu süreçte, aynı anda çok sayıda kişiye, geniş kitlelere ders verme imkânı sağlayan uzaktan eğitim teknolojileri, internet teknolojisini artık cebine kadar taşıyan çağımız insanına ulaşmayı amaçlamakta ve internetin olduğu her ortamda kişilerin akademik eğitimle buluşmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla uzaktan eğitim teknolojileriyle verilen derslerin verimliliğini arttırmak büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), bünyesindeki programlarda ders veren öğretim üyeleri için hizmet içi eğitimler planlamaktadır. AUZEF'in başlattığı bu hizmet içi eğitim süreci, İstanbul Üniversitesinin uzaktan eğitim teknolojileri konusunda ileri ve örnek bir seviyede yerini sağlamlaştırması amacına dayanmaktadır.

AUZEF'in ihtiyaç duyduğu eğitim teknolojileri bilgilerinin aktarılacağı bu eğitimler, AUZEF'te görevli yaklaşık 400 öğretim elemanının katılımıyla gerçekleşecek olup bu eğitimlerle öncelikli olarak öğrenci memnuniyetinin ve akademik kalitenin artması, kurum içi paydaşlar arasındaki iletişim bağlarının kuvvetlenmesi ve aidiyet duygusunun pekişmesi hedeflenmektedir.

AUZEF kurumsallaşma ve kalite geliştirme çalışmaları kapsamında eğitimlerin başka gruplarla da devam ettirilmesi planlanmaktadır.

Yazar: Tengiz Ay