AUZEF Programlarındaki İstatistik Dersleri İçin Çalışmalar Başladı

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla İstatistik ve İstatistik Analiz derslerinin tüm programlarda daha anlaşılır ve interaktif ders olması için çalışmalar sürdürülüyor.

AUZEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Ekinci başkanlığında yapılan çalıştay sonucunda, İstatistik ve İstatistik Analiz dersleri için bilimsel bir komisyon kuruldu. Komisyon başkanlığına, İstanbul Üniversitesi İstatistik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Enes Sınıkkıran getirildi.

Yapılan çalıştay sonucunda; üçüncü yarıyılda İstatistik dersinin, dördüncü yarıyılda ise İstatistik Analiz dersinin müfredata eklenmesine ve bu derslerin AUZEF programlarında zorunlu ders olarak okutulması için fakülte kuruluna sunulmasına karar verildi.

İçerik Tasarım Süreci ekibi ile yapılan çalışmalar sonucunda İstatistik ve İstatistik Analiz derslerinin içeriklerinde kısa ders tanıtım videolarının, animasyonların, HD kalitede resimlerin, interaktif uygulamaların, SPSS ve Matematica uygulamalarının, röportajların ve yorumların yer almasına karar verildi. Bu çalışmaların da 2014-2015 Eğitim Öğretim yılına yetiştirilmesi için bütün planlamalar yapıldı.

Müfredat Süreci'nin İçerik Yayınlama Şubesi, İstatistik ve İstatistik Analiz dersleri için yapılan çalışmaların öğrencilere büyük faydalar sağlayacağını düşünüyor ve böyle derslerin sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yazar: Yasin AKSAR
İçerik Yayınlama Şubesi