Sanal Sınıfta Daha Nitelikli Eğitim

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Eşzamanlı Dersler Şubesi, Uzaktan Eğitim uygulamasına dahil olan öğretim görevlilerine 19-20-21 Şubat tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Binası'nda sanal sınıf kullanımı eğitimleri verdi.

2013-2014 bahar döneminde uzaktan eğitim programlarında ders verecek öğretim görevlilerine;
- Sisteme giriş aşamaları ve sistem kullanımı
- Sanal sınıf oluşturma
- Toplantı başlatma
- Eklenti kurulumları
- Sanal sınıfa içerik yükleme ve farklı içerik formatlarının kontrolleri
- Beyaz tahta uygulaması
- Sanal sınıf içerisinde anket oluşturma ve uygulama
- Ses ve görüntü ayarları
- Sohbet ve katılımcı hakları
- Sanal sınıf içerisinde masaüstü paylaşımı
- Oturum sonlandırma
- Sistem gereksinimleri ve internet altyapısıyla ilgili bilgiler
- Sanal sınıf içerisinde interaktif eğitimin verimliliğini arttırmak için yapılması gerekenler
konularında gerekli bilgiler verildi.

Sistemlerin kullanımıyla ilgili öğretim görevlileri ve öğrenciler için ayrı bilgilendirme kılavuzları hazırlanarak web ortamında paylaşıldı.

Ses ve görüntü hizmetleri şubesi eğitim boyunca eğitimin kaydedilmesi ve daha sonra e-eğitim materyali olarak sunulması için gerekli çekim işlemlerini gerçekleştirdi.
Eğitimlerin sonunda ders verecek öğretim görevlilerimiz eğitimin verimliliği konusunda olumlu görüşlerini belirtti ve teşekkürlerini sundu.