AUZEF’E EYETRACKİNG (GÖZ İZLEME) LABORATUVARI KURULDU

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi(AUZEF)nde öğrenme tasarımı çalışmalarının araştırma aşamasında büyük katkı sağlayacak Eye Tracking (Göz izleme) Laboratuvarı kuruldu.

Laboratuvarda bulunan cihazlar, eye tracking testlerine katılan kullanıcıların göz hareketlerinin takibinin ve kaydının yapılabilmesine olanak sağlıyor. Eye tracking çalışmaları kapsamında; bilgisayar gibi statik aygıtlarda, aynı zamanda mekân içinde ve tablet gibi hareketli aygıtların kullanımı sırasında da ölçümler yapılabiliyor. Bu amaçla hareketli ve statik cihazların bulunduğu laboratuvarın AUZEF'in Öğrenci Odaklı Tasarım ve Kullanıcı Deneyimi Tasarımı çalışmalarında kullanılması hedefleniyor. Yapılan araştırma çalışmalarıyla AUZEF ders materyallerinin verimliliğinin ve öğrenme sistemlerinin etkinliğinin attırılması amaçlanıyor.

Laboratuvarın İstanbul Üniversitesi içindeki diğer fakültelerin ve dış kurumların da kullanımına açılabilmesi için ise hazırlıklar sürdürülüyor.

Haber: Dilek Yördem