AUZEF’te Artık Bağıl Sistem Dönemi Başladı

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi(AUZEF)nde mutlak değerlendirme sisteminden bağıl değerlendirme sistemine geçildi.

AUZEF bünyesindeki programlarda geçtiğimiz yarıyıla kadar notlandırmalarda mutlak değerlendirme sistemi uygulanıyordu.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında http://auzef.istanbul.edu.tr/ internet adresinde "AUZEF sınıf geçme sistemi 'bağıl' mı 'mutlak' mı?" anketi yayınladı. Öğrenciler, anket aracılığıyla iki sistemden birisinin uygulanması için oylama yaptı.

Anket sonuçları ile öğrencilerin %65'i gelecek eğitim döneminden itibaren bağıl sisteme geçilmesine yönelik fikirlerini beyan etti. Bu doğrultuda Fakülte Yönetim Kurulu, anket sonuçlarına göre aldığı kararla 2013-2014 Bahar Yarıyılı ile birlikte bağıl değerlendirme sistemine geçildiğini ilan etti.

Mutlak değerlendirme sisteminde bir notun sınıf ortalamasından pozitif yönde uzaklaşması başarının artması, negatif yönde uzaklaşması başarısızlık anlamına gelmektedir.

Mutlak değerlendirme sisteminde öğrencilerin başarı notu, standart not aralıklarıyla belirlenirken bağıl sistemde notlar, öğrencilerin notlarının aritmetik ortalamasıyla belirlenecek.

Bağıl Değerlendirme Sistemi Ayrıntıları için burayı tıklayın

Haber: Emrah ALTIKULAÇ