AUZEF’ten Engelli Öğrencilere İndirim Müjdesi

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) programlarında okuyan ve okumayı planlayan engelli öğrencilere indirim müjdesi geldi.

Fakülte Yönetim Kurulunca alınan karar gereği engellilik oranı %40 veya daha fazla olan engelli öğrenciler, engelli olduğuna dair raporu AUZEF'e ibraz ettikten sonra 2013-2014 eğitim öğretim yılı bahar döneminden itibaren öğrenim gideri/materyal ücretlerinden engel oranı kadar indirim hakkı kazanacaklar.

Kalıcı engelli öğrencilere uygulanacak indirim oranı, program süresi içindeki bütün dönemlere yansıtılacak.

Geçici engele sahip öğrenciler ise her dönem başında "Sağlık Kurul Raporu"nu fakülteye ulaştırdığı takdirde uygulanacak indirim söz konusu döneme yansıtılacak.

İndirimden Yararlanmak İsteyen Öğrenciler Ne Yapmalı?

İndirimden yararlanmak isteyen engelli öğrenciler, "Sağlık Kurul Raporu"nu (aslını veya resmî kurumdan onaylı aslı gibidir fotokopisini) AUZEF'e ibraz edecekler.

Raporunu ibraz etmeyen engelli öğrencilere herhangi bir indirim uygulanmayacak.

Engelli olduğu hâlde kayıt döneminde raporunu ibraz edemeyen öğrenciler, raporunu ibraz ettikleri tarihte ilgili dönemde uygulanacak indirim tutarı ve iadeler kaleminden ödedikleri fazla tutar iade edilecek.

İndirim Ne Zaman Uygulanacak?

İndirim 2013-2014 eğitim öğretim yılı bahar döneminden itibaren uygulanacak. Önceki dönemlerde alınan öğrenim gideri/materyal ücretleri iade edilmeyecek.

Haber: Resul DEMİR