AUZEF'te İçerikler Artık Redakte Ediliyor

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), öğrencilerinin başarısını onlara sunacağı yeniliklerle arttırmayı hedefliyor. Bu yeniliklerden birisi de AUZEF Sınavsız İkinci Üniversite kapsamındaki programlara ait ders içeriklerinin AUZEF Redaksiyon Şubesi tarafından redakte edilip yeni dönemde öğrencilere sunulmasıdır.

Redaksiyon Şubesi, AUZEF İçerik Tasarım Süreci bünyesinde üç uzman ile faaliyetlerini sürdürüyor. Türk dil bilgisine hâkim redaktörler, ders notunun akademisyenlerden gelen ham hâlini imla, yazım ve anlatım yönünden düzenliyor. AUZEF ders içerikleri, Türk dilinin genel imla ve yazım kurallarına göre redakte edilirken bilimsellik, tutarlılık, yalınlık ve anlaşılırlık da göz ardı edilmiyor. Yazı tipinden yazı rengine, satır aralığından yazı tipi boyutuna varıncaya kadar tüm biçimsel standartlar uygulanıp içerikler öğretim hedeflerine uyumlu hâle getiriliyor.

Ortak derslerin ve her bölümden bir dersin redakte edilmesi ile başlayan süreçte, AUZEF açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarına ait tüm içeriklerin plan dâhilinde redakte edilmesi düşünülüyor. Bu konuda öğrencilerden gelen talepler de göz önünde bulunduruluyor. Öğrencilerin redakte edilmesini istedikleri ders içeriklerine öncelik veriliyor ve bu içerikler düzenlenip öğrencilerin mağduriyeti gideriliyor.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Redaksiyon Şubesi ile bu alanda faaliyet gösteren diğer üniversitelerden bir adım öne geçerek öncü olmayı hedeflemektedir.

Yazan: Esra Yılmaz

Auzef Redaksiyon Şubesi