Bitirme Sınavları, 24 Ayrı Merkezde Tamamlandı

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin (AUZEF) Türkiye'nin 22 ilinde -toplam 24 ayrı merkezde- gerçekleştirdiği sınavlar başarıyla tamamlandı.

Sınavlara giren öğrenciler, bu uygulama ile ilgili memnuniyetlerini "Önceden 600-700 km yol kat ederek yorgun bir şekilde sınava giriyorduk fakat şimdi sınav ayağımıza geldi." şeklinde dile getirdiler. Afyon'da yapılan sınava çocuklarını getiren bir veli ise "1600 TL aylık gelirim var. Geçen sene yapılan sınavlara çocuklarımın katılabilmesi için 1400 TL harcadım. Dolayısıyla bir aylık maaşımı bu masraflar için ayırmıştım. Üstelik İstanbul'da kalacak yer sıkıntısı da yaşıyorduk. Bu düzenlemeleri getiren yöneticilere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Açık Öğretim Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Mutlu ise bu dönem farklı illerde sınav yapılmasının öğrenciler ve AUZEF'in kurusallaşması adına önemli bir adım olduğundan bahsetti. AKÜ Açık Öğretim Koordinatörü Mutlu "Afyon Kocatepe Üniversitesi gibi sınav yapma tecrübesi ve altyapısı olan üniversitelerde sınavların gerçekleştirilmesi, öğrenciler için büyük bir yarar ve AUZEF için önemli bir gelişme olacaktır." dedi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde gerçekleştirilen sınavda ise özellikle engelli öğrenciler, İstanbul ili dışındaki sınav uygulamasından çok memnun kaldıklarını belirttiler.

AUZEF bitirme sınavlarının yapıldığı illerde, öğrencilerin genel olarak uygulamadan memnun kaldıkları görüldü.

Yazar: Okt. Orhan Günay