COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI AÇILIYOR

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) bünyesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz dönemi itibarıyla öğrenci alacak olan Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümünün Program Koordinatörü Prof. Dr. Cem Gazioğlu bölüm hakkında bilgi verdi.

Gazioğlu "Coğrafi Bilgi Sistemleri; gelişen ülkelerde çok önemli bir yere sahiptir ve önemli meslek elemanları yetiştiren bir bölümdür. Bu bölümün amacı; coğrafi konumları bilmeyi zorunlu kılan meslek dalları için tecrübeli personel yetiştirmektir. Kargo firmaları, nakliyat filoları, lojistik şirketleri vb. sektörler için nitelikli insanlar yetiştirmektir. Program %20 uygulamalı olarak eğitim verecek. Coğrafi Bilgi Sistemleri sektöründe önemli bir eksikliği giderecek olan program, Türkiye'deki ara eleman açığını kapatmış olacak. İstanbul Üniversitesi kalitesiyle buluşan ve meslek sahibi olmak isteyenlerin başvurabileceği bir ön lisans programıdır." dedi.

Haber: Yasin Aksar