DÜNYANIN EN BÜYÜK EĞİTİM FUARINA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DE KATILDI

İstanbul Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Diego şehrinde 24 Mayıs – 3 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenen ve eğitim otoriteleri tarafından dünyanın en büyük eğitim fuarı olarak kabul edilen NAFSA (National Association of Foreign Student Advisers) kongre ve fuarına katıldı.

Ülkemizden 16 üniversitenin yanı sıra 46 ülkeden çok sayıda eğitim kurumunun da katıldığı fuarda toplam 8000 yükseköğretim kurumu temsilcisi yer aldı. Fuara Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Fuarda dünyanın farklı bölgelerinden gelen üniversite temsilcileri, İstanbul Üniversitesi standına yoğun ilgi gösterdi. Üniversite temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği fuar süresince İstanbul Üniversitesi tanıtıldı, Türkiye'deki eğitim imkânları ve öğrenci değişim programları hakkında temsilcilere bilgi verildi.

Haber: Safa Nizamoğlu