EYE-TRACKİNG (GÖZ İZLEME) EĞİTİMİ YAPILIYOR

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde yeni kurulan Eye-tracking Laboratuvarı'nın kullanımı için eğitimler düzenleniyor.

Eğitimlerin ilki 10 Nisan Perşembe günü İçerim Tasarım Süreci'nde, Süreç Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır ile birlikte süreç sorumlusu, interaktif medya tasarım uzmanları ve eğitim teknologlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Cihazların kullanımıyla ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimde, ayrıca cihazların ve yazılımların kullanımlarının denenmesi amacıyla örnek testler uygulandı. Buna ek olarak eğitimde testlerin hazırlığı ve testlerde elde edilen verilerin analizi için geliştirilen yazılımların kullanımı hakkında da detaylı bilgiler verildi.

Eye-tracking cihazlarının ve yazılımların kullanımına ilişkin düzenlenen eğitimlerin ilerleyen günlerde de devam etmesi planlanıyor.

Haber: Dilek Yördem

Okunma sayısı: 1909