HİZMET İÇİ EĞİTİM VE GELİŞİM PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Eğitim ve öğretimin teknolojiyle evrildiği günümüzde yeni eğitim ihtiyaçlarına cevap vermek ve eğitimde kaliteyi arttırmak adına İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi(AUZEF)nde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.

Hafta sonu İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programın ilk gününde Melih Arat ve Hakan Turgut'un yönetimindeki "Hedef Kitle Odaklı Editörlük" ve "Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri" eğitimleri sırasında katılımcılar keyifli bir eğitim günü geçirdi.

Çeşitli etkinlikler ve grup çalışmalarıyla son derece eğlenceli ve verimli geçen eğitimlerde hocalar, ders verdikleri kitleyi nasıl daha iyi tanıyabilecekleri ve onların isteklerine nasıl cevap verebilecekleri üzerine fikir yürüttü.

Hedef Kitleyi Tanımak Önemli

Ders içeriği oluştururken hedef kitleyi tanımanın ve onların ihtiyaçlarını gözetmenin öneminin vurgulandığı eğitimde, grup çalışmalarıyla "Y Nesli" olarak anılan günümüz gençliğinin özellikleri üzerinde duruldu. Ders içeriği hazırlanırken ve ders anlatırken bu neslin özelliklerinin göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi.

Hızla gelişen teknolojinin imkânlarından yararlanarak ders içeriklerinin farklı öğretim teknikleriyle harmanlanması ve ilgi çekici hâle getirilmesi gerektiğinin vurgulandığı çalışmalarda, eğitim sırasında kullanılan tüm materyallerin eğitim kazanımları ile olan ilişkisi üzerinde duruldu.

Öğrenmek Her Yaşta Güzel

Büyük AUZEF ailesinin bir araya geldiği programda katılımcılar, eğitimin yanı sıra eğitimler sırasında gerçekleşen grup çalışmaları, oyunlar ve etkinlikler sayesinde hoşça vakit geçirirken günümüz eğitim şartlarında yaşadıkları sorunları paylaşma fırsatı buldu.

Programın sonunda eğitimlerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren katılımcılar, bu tarz eğitimlerle farkındalıkların arttığını, öğrenmenin her yaşta mümkün olduğunu ve bunun önemli bir yere sahip olması gerektiğini belirttiler.

AUZEF'in eğitim kalitesini arttırmaya yönelik eğitimleri her dönemde devam edecek.

Haber: Mücella Üvet