İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, AZERBAYCAN’DA ULUSLARARASI EĞİTİM FUARINA KATILDI

İstanbul Üniversitesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 13 ve 14 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı'na Katıldı.

Ülkemizin yanı sıra 16 ülkeden çok sayıda eğitim kurumunun da katıldığı fuarda toplam 60 yükseköğretim kurumu yer aldı.

Fuarda Azerbaycanlı öğrenciler, İstanbul Üniversitesi standına yoğun bir ilgi gösterdi. Azerbaycanlı öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği fuar süresince İstanbul Üniversitesi tanıtıldı ve Türkiye'de eğitim imkânları konusunda öğrencilere ve ailelere bilgi verildi. Ayrıca öğrencilere İstanbul Üniversitesinin 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü yapacağı YÖS ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

Fuar sonrası Azerbaycanlı öğrencilere Bakü Türk Anadolu Lisesinde YÖS ile ilgili seminer verildi. Seminerde öğrenciler İstanbul Üniversitesi ve YÖS hakkında bilgilendirildi. Ayrıca öğrencilerin sorularına da cevap verildi. İstanbul'da yaşam ve İstanbul Üniversitesi hakkında sorularını yönelten öğrenciler soru cevap bölümünün sonunda "İstanbul'a gelip gezemedik ve üniversitenizi ziyaret edemedik ancak sizlerin İstanbul'u ve İstanbul Üniversitesini bizlere getirmeniz gerçekten muhteşemdi." dedi.

Seminerin sonunda, sosyal medyanın son modası olan selfie çekmeyi de ihmal etmeyen İstanbul Üniversitesi temsilcileri öğrencilerin kalbinde taht kurmuş oldu.

Seminerden sonra Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Özel'i ziyaret eden yetkililer seminere katkılarından dolayı Okul Müdürü İrfan Özel'e teşekkürlerini ilettiler.

İstanbul Üniversitesini temsilen giden heyetin bir başka ziyaret adresi ise Türkiye'nin Bakü Eğitim Müşaviri Durmuş Gökmen oldu. Gökmen, İstanbul Üniversitesinin ziyaretinden büyük onur duyduğunu ifade etti.