İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KAZAKİSTAN’DA EĞİTİM FUARINA KATILDI

İstanbul Üniversitesi Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (İÜYÖS)'nın yaklaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran İstanbul Üniversitesi, Kazakistan'da uluslararası eğitim fuarına katıldı. Fuara İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Karamehmetoğlu ve Prof. Dr. Mahmut Ak, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Ekinci ve AUZEF Tanıtım ve Bilgilendirme Şubesinden Necip Güzel ve Safa Nizamoğlu katıldı.

İstanbul Üniversitesini temsilen giden heyet, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen uluslararası eğitim fuarında öğrencilerle buluştu.
Türk, Kazak ve Rus öğrencilerin yoğunlukta olduğu Kazakistan'ın başkenti Astana'daki uluslararası eğitim fuarında oldukça sıcak karşılanan İstanbul Üniversitesi ekibi, Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı(YÖS)'nın Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapılacağının müjdesini verdi. YÖS'ün Almatı'da yapılacağını duyan öğrenciler sınava katılacaklarını belirttiler.

Astana'dan sonra fuarın ikinci durağı olan ve ülkenin güneyinde bulunan Almatı şehrine geçen İstanbul Üniversitesi yetkilileri, kısa bir şehir turunun ardından fuarın düzenleneceği alana giderek hazırlıklarını tamamladılar. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra 16 Mart Pazar günü Almatı fuarının açılışı gerçekleşti.

Fuarda öğrencilere YÖS ile ilgili tanıtıcı bilgiler verildi. Öğrenciler, hazırlanan İngilizce, Kazakça ve Rusça broşürler sayesinde İstanbul Üniversitesini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Astana'ya göre daha yoğun geçen Almatı Uluslararası Eğitim Fuarı'na 76 üniversite ve eğitim kurumu katıldı. Fuar,16 Mart Pazar günü sona erdi.

Haber: Safa Nizamoğlu