İÜ REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖYLET GELECEĞİN EĞİTİMİNE DAİR KONUŞTU

Geleceğin eğitiminin konuşulduğu ve yol haritalarının belirlenmeye çalışıldığı Çalıştay'ın 2. gününde İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet önemli açıklamalarda bulundu. Açık ve uzaktan eğitimin alanının hızla arttığının altını çizdi. Uluslararasılaşmanın açık ve uzaktan eğitimin sağladığı olanaklarla artacağını belirten Prof. Dr. Söylet, bu kulvarda atılacak her adımın çok önemli olduğunu vurgulayarak bu konuda yapılması gerekenleri şöyle ifade etti:

"Sanıyorum çok bilinen, çok ünlü hocalar ve üniversiteler bu sayede dünyada çok büyük güce kavuşacak. Bu işin stratejik boyutunu gözden asla kaçırmamamız lazım. Açık ve uzaktan eğitimle ilgili atacağımız her adımda, bir kere ülkemizin dışa açılma politikasını da göz önünde bulundurursak uluslararasılaşmayı, bunun ülkemiz ve yükseköğretim açısından önemini dikkate alarak şunları yapmak zorundayız: İyileri mutlaka destekleme, içe yönelik olarak elbette devam edecek ama dışa yönelik çok ciddi bir stratejik plan belirlemek, yabancı dilde programlar konusunda özellikle çok daha güçlü çalışmak ve ama hepsinden önemlisi iyi bir muktesabat oluşturmuş olmak."

Haber: Mücella Üvet