MEB İçin Hazırlanan Coğrafya Ders İçerikleri Öğretmenlere Tanıtıldı

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi(AUZEF)nin Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak geliştirdiği ortaöğretim Coğrafya dersi içerikleri, öğretmenlere 25 Ekim 2013'te CEBIT BİLİŞİM EURASIA'da Fatih Projesi İçerik Uygulamaları Çalıştayı kapsamında tanıtıldı.

CNR-EXPO'da gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmalarını Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, AUZEF Dekanı Prof. Dr. Alper Cihan yaptılar.

Çalıştay kapsamında 9, 10, 11, 12 sınıfların coğrafya e-derslerine yönelik interaktif ders içerik prensipleri, interaktif ders anlatma teknikleri, akıllı sınıf yönetimi gibi birçok konu ele alındı. İçerik geliştirme koordinatörü ve AUZEF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır "Çalıştay ile birlikte öğretmenlerimizin dijital ortam geleneğine adaptasyonunu sağlayıp dijital içeriklerin nasıl kullanılacağı, sınıfın nasıl yönetileceği ve içeriklerin nasıl organize edileceği konusunda onlara bilgi ve beceri kazandırıyoruz." dedi.

Yunus Söylet: Proje, Üniversitelere Örnek Olacak Niteliktedir

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet çalıştay ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Üniversitelerin önemli bir misyonu da değişen ve gelişen teknolojiye paralel olarak ülkenin eğitim ve öğretim teknolojileri konusundaki yeniliklerine öncülük etmektir. Üniversite olarak sadece yükseköğretim içerikleri değil, üniversitelere gelen öğrencilerinin niteliğinin arttırılması bağlamında ortaöğretim düzeyindeki ders içerikleri de bizim için büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda MEB ile geliştirdiğimiz bu proje, diğer üniversitelere örnek olacak niteliktedir."

Gerçekleştirilen Fatih Projesi İçerik Uygulamaları Çalıştayı sonunda öğretmenlere katılım sertifikası verildi.