Öğrenci ve Öğrenme Odaklı Yeni Ders Materyalleri

Yeni Ders Arayüzü
Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nde örgün öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla aldıkları Hasta Eğitimi dersi için birçok geliştirme çalışması yapılarak yeni ders arayüzü ve yeni içerikler üretildi. Şimdiye kadar dersleri sınıf ortamına takip edip sadece kitaplarından çalışabilen öğrenciler bu yeni sistemle dersi herhangi bir sınıf ortamına bağımlı kalmadan online olarak aldılar. Geliştirme çalışmaları devam eden yeni ders arayüzüyle birlikte öğrenciler ders içeriklerine bilgisayar ortamından erişebilmelerinin yanı sıra tüm içeriklere mobil cihazlarından da kolaylıkla erişebildiler.

Yeni Ders Materyalleri
Yeni ders arayüzünün kullanılmasıyla birlikte Hasta Eğitimi dersi öğrencilerine geliştirilerek zenginleştirilmiş yeni ders materyalleri de sunuldu. Mevcut ders içeriklerine ek olarak sunulan bu yeni ders materyali türleri, karmaşık konuların farklı zihinsel modellere de hitap edecek şekilde daha anlaşılır ve daha akılda kalıcı şekilde sunulabilmesi amacıyla geliştirildi. Her derste konuyu anlatmak için en uygun materyal türlerinin seçilerek kişisel öğrenme modeline uygun şekilde geliştirilmesi ve böylece öğrencilerin kendi başlarına, zorlanmadan ve keyif alarak çalışabilecekleri ek içeriklerin üretilmesi için kapsamlı çalışmalar yapıldı.
Daha etkin öğrenmenin sağlanabilmesi amacıyla Hasta Eğitimi dersi için üretilen yeni ders materyalleri:

Ünite Soruları:
Hasta Eğitimi dersi öğrencileri artık yeni ders arayüzü üzerinden konularla ilgili hazırlanmış interaktif sorulara ulaşabiliyorlar.

Geliştirilmiş Ders Videoları:
Sınıf derslerinin video kayıtlarının da yüklendiği sitede ayrıca konularla ilgili hazırlanan röportaj, belgesel, canlandırma, uzman videoları ile derslerde öğrenilmesi hedeflenen konuların daha ilgi çekici, keyifli ve akılda kalıcı hâle getirilmesi amaçlandı.

Geliştirilmiş Görsel Materyaller:
Ders içerikleriyle birlikte sunulan fotoğraf, illüstrasyon, grafik ve tablolara ek olarak karmaşık konuların daha rahat anlaşılabilmesi için bilgilerin ilişkisel olarak organize edilerek görselleştirilmesiyle üretilen infografikler hazırlandı. Bu içerikler için ayrıca 3 boyutlu modellenmiş görsel materyallere de hazırlanıp tasarımda kullanıldı.

Hareketli Görsel ve İşitsel Materyaller:
Video animasyonlar, 2 boyutlu ve 3 boyutlu animasyonlar da yine öğrencilerimiz için hazırlanan diğer geliştirilmiş materyaller arasında yer alıyor. Bu animasyonlar, karmaşık konuların daha anlaşılır ve akılda kalıcı olacak şekilde sunulabilmesi için hikayeleştirme yöntemi kullanılarak üretildi.

Etkileşimli Materyaller:
Dersle ilgili daha etkin öğrenmenin sağlanabilmesi için öğrencilerin etkileşime geçip geri dönüş alabilecekleri yeni materyaller de hazırlandı. Konularla ilgili geliştirilen sürükle-bırak tarzı uygulamaların yanı sıra öğrencilerin etkileşime geçebildiği interaktif videolar da ders materyallerini zenginleştirerek öğrencilerin ilgisini çeken diğer uygulamalar oldu.

Haber: Dilek Yördem Ceylan - Zeynep Dursun
İçerik Tasarım