Öğrencilerle, Uzaktan Eğitim Yöntemiyle Aldıkları Ders Hakkında Görüştük

Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi için hazırlanan Hasta Eğitimi dersinin Kullanıcı Deneyimi çalışmaları devam etmektedir.

Bölüm derslerini yüz yüze alan Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, bu dönem Hasta Eğitimi dersini İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin hazırladığı yeni ders sistemi üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle aldılar. Bu yeni sistemi değerlendirmek için ders sisteminin ve materyallerin geliştirme aşamasında yapılan kullanılabilirlik testine katılan öğrencilerle dönem sonunda yeniden bir araya gelindi ve bire bir görüşmeler yapıldı. İki gün süren görüşmelerde öğrencilerin dönem boyunca yaşadıkları ders deneyimi ve uzaktan eğitim hakkında görüşleri alındı. Görüşmelerde öğrencilere genel olarak derse hangi kaynaklardan çalıştıkları, dersle ilgili beklentileri, yaşadıkları sıkıntılar, ders hakkındaki önerileri, derste ilgilerini çeken noktalar ve uzaktan eğitimle ilgili fikirleri soruldu.

Görüşmelere katılamayan diğer öğrencilerden de görüş alabilmek için bu çalışmaya ek olarak görüşme sorularıyla aynı kapsamda bir anket hazırlandı ve dersi alan öğrencilerin büyük bir bölümüne de anket aracılığıyla ulaşıldı.

Yapılan çalışmalarla öğrencilerin uzaktan eğitim yöntemiyle verilen Hasta Eğitimi dersindeki eğilimlerine ilişkin önemli veriler elde edildi. Dersin geliştirme aşamasında kullanılacak araştırma sonuçlarının ilerleyen günlerde raporlanarak yayınlanması hedeflenmektedir.

Yazar: Dilek Yördem Ceylan