Ölçme Değerlendirme Kalite Standartlarında Son Dönemece Girildi

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi(AUZEF)nin yeniden yapılanma ve süreçlerle yönetim amacıyla sistemli bir şekilde yürüttüğü kalite geliştirme çalışmaları kapsamında ölçme değerlendirme standartları hızla oluşturulmaktadır.

Yaklaşık 6 aydır devam eden ve gözden geçirme sürecine giren Ölçme Değerlendirme Süreci yapılanmasının standartlarının yazılmasında son dönemece girildi. Buna göre AUZEF bitirme sınavlarındaki görevler, simülasyon çalışmaları yapılarak uygulamaya alınan Sınav Görevlileri Standartları'na göre dağıtıldı.

Bitirme sınavlarının ardından kalibrasyon çalışmaları da yapılacak olan sınav görevlileri ile ilgili yazılımın oluşturulan standartlara uygun çalışması için iyileştirme çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca bu sene İstanbul Üniversitesi dışında 24 farklı merkezde yapılan sınavlarda, daha önce oluşturulan Sınav Yerleri Seçme ve Değerlendirme Standartları da uygulamaya alındı.

Üzerinde çalışılmaya devam edilen diğer AUZEF standartları da kalite yolu olarak isimlendirilen web sayfasının standartlar bölümünden takip edilebilmektedir.