Ortak Zorunlu/Seçmeli Dersler Canlı Ders Sisteminde

İstanbul Üniversitesinin yüz yüze eğitim alan öğrencileri için ortak zorunlu/seçmeli dersler artık canlı ders sistemi ile yapılıyor.

Aralık ayından itibaren ortak ve zorunlu dersler, fakülte ve bölümlere ayrılan saat ve günlerde canlı ders sistemi ile online olarak işleniyor. Senkronize olarak işlenen derslerde öğrenciler, sanal sınıflarda dersin öğretim elemanını canlı olarak görebiliyor, dersin öğretim elemanına soru sorabiliyor, söz hakkı isteyerek derse ilişkin fikirlerini dersin öğretim elemanı ve sanal sınıftaki arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar. Canlı derslere katılamayan öğrenciler, online ders kayıtlarını daha sonra e-öğren Sistemi (http://eogren.istanbul.edu.tr) üzerinden 7/24 diledikleri zaman izleyebiliyorlar.

İstanbul Üniversitesinin yüz yüze eğitim alan öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği canlı dersler, şimdilik Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil, Güzel Sanatlar, Şehir ve Kültür: İstanbul, Afet Kültürü ve Beden Eğitimi dersleri için yapılıyor.

Yazar: Aydın Gevşek