PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖNETİMİ ÖN LİSANS PROGRAMI AÇILIYOR

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), Türkiye'de bir ilke imza atarak 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde başlatılmak üzere 'Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi' ön lisans programını hayata geçiriyor.

Ülkemizde sadece AUZEF tarafından yürütülecek olan Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi programının amacı, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan perakendecilik sektörünün ihtiyacı olan nitelikli personel kaynağını yetiştirmektir.

Bu program öğrencilere, perakende satış ve mağaza yönetimi alanında kariyer yapabilmeleri için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırırken ayrıcalıklı bir kariyer sahibi olma fırsatı sunuyor. Program ile perakendecilik sektöründe mevcut çalışanların niteliğinin geliştirilmesi ve sektörün yarattığı istihdam olanakları sayesinde birçok kişiye iş imkânı sağlanması hedefleniyor.

Programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları derslerle perakendecilerin ihtiyaç duyduğu yetişmiş personel açığını dolduracak niteliklere sahip olacak.

İki yıl süreli Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi ön lisans programından mezun olan öğrenciler, "Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Meslek Elemanı" unvanı alacak.

AUZEF'in öncülük ettiği söz konusu ön lisans programında öğrenciler, diledikleri takdirde Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim, İletişim Bilimleri, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Pazarlama, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik gibi programlarda öğrenimlerini dört yıla da tamamlayabilecekler.

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi programına, meslek liselerinin ilgili bölümlerden mezun olup Mesleki Sınavsız Geçiş ile gelen veya normal liselerden mezun olup Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)'nin ilgili türde belirlenen YGS puanını alıp ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul edilecek.

Haber: Yrd. Doç. Dr. Ata Şenlikçi